Sider

søndag 25. april 2021

7 stribet bluse strikket i Semilla

 

Denne genseren, 7 stribet bluse er strikket i Semilla fra BC Garn og jeg har strikket den en gang før. Mønstret er laget av Jytte Slente for BC Garn og jeg kjøpte det på Garnbutikken Fortuna for mange år siden.

Jeg har brukt det garnet som oppskriften er laget for, men med tynnere pinner. Sist jeg strikket denne modellen virket den fin i størrelsen før vask, men etter vask gikk den ut og ble stor og slamsete. Jeg ble så skuffet at det har tatt litt tid før jeg har tatt fram dette garnet igjen. Ikke det at det er garnet sin skyld, men sånn er det. Så denne gangen har jeg gått ned i pinnestørrelse fra 4,5 til 3,5 m.m. Jeg strikket også ermene smalere enn mønstret sier og hadde litt mindre masker da ermene og bolen skulle settes sammen. Så raglanfellingen ble litt forskjellig fra mønstret også. Da satt den slik jeg liker den. Jeg er fremdeles litt i tvil om halsen, den ble litt tett, men jeg får bruke den litt først så får jeg bestemme om jeg skal strikke vrangbord i stedet for rullekant.

Semilla er 100% organisk ull, men er helt supert å ha rett på huden. Jeg er ikke av de mest kløete men tåler heller ikke alt. Garnet har jeg kjøpt litt i puljer, men jeg kjøpte opp restlageret på Garnbutikken Fortuna sist sommer så jeg har et lite lager og kommer nok til å bruke det opp.  Det er mange norske nettbutikker som fører dette garnet eller noe som ligner. Det kan se ut som om dette garnet er blitt forandret noe fra produsenten.

Mønstret er enkelt og greit å følge og fint å bruke som rettledning som jeg har gjort denne gangen.

Denne uken har jeg strikket litt på alle prosjektene jeg holder på med. Til neste uke skal jeg prioritere sokkene Sparks som er aprilsokken i 12i21 med Garnbutikke Fortuna og de skal være ferdige før 1. mai. Men det skal ikke ta lang tid.

Jeg har endelig klart å starte på sommertoppen Fagelia som jeg strikker i Pickles Sommerull så det er også en prioritet. Sjal og tykke gensere kan vente litt nå så håper jeg på vårvær så jeg kan bruke sommertoppene jeg har striket de siste årene.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar