Sider

søndag 22. september 2019

Turgenser

Denne genseren er strikket i Angora-Tweed fra Drops, et gammelt garn som er ute av produksjon og et garn jeg har spunnet selv av Malabrigo Nube. Strikket på pinne 3.5 mm. Jeg startet å strikke den etter et mønster som heter Babylonica. Men etter som jeg ikke strikket prøvelapp viste det seg raskt at det ikke stemte helt. Så da ble den strikket etter en følelse. Ermehullene ble litt store og halsutringingen litt trang men ikke mer enn at det går helt fint. Mønsterbordene (stjernene) fant jeg i boken Traditional Fair Isle Knitting som jeg kjøpte på Shetland.
Jeg ble ganske fornøyd med den selv med noen feil og litt rare løsninger og den er veldig god å varm så den blir god å ha utover vinteren.
Jeg vil nok strikke Babylonicagenseren med et garn som passer litt senere for det er en fin og enkel genser.
Denne uken har jeg strikket en del og har kommet i gang med et par votter til. Det har også blitt en klut eller to og i kveld skal jeg legge opp til et par sokker. Jeg har bare et par sokker på pinnene og det må jeg gjøre noe med. Jeg har også planer om å starte på et par votter til. Så ligger det garn til en genser å venter, jeg må bare strikke en prøvelapp først og det er ikke så gøy.
Denne helgen har vi hatt supert vær og vi har kost oss ute i hagen, dette er kanskje den siste helgen på lenge det går så det er bare å nyte.
I uken som kommer skal jeg jobbe på med de prosjektene jeg holder på med og prøve å starte opp noen nye små prosjekter. Det er vel snart på tide å starte på noen luer til vinteren så jeg får tenke litt på det.

1 kommentar:

  1. Fin genser. Kan ikke komme på at jeg har sett dette mønsteret før, flott mønster .Tjukklugga blir det aldri nok av, blir bestandig glad når jeg får det.

    SvarSlett