Sider

søndag 5. februar 2017

Jakken Dolly

Jakken Dolly av Regina Moessmer er en lett og grei jakke å strikke. Den strikkes ovenfra og ned. Jakken er strikket i Agnes lammeull og Lux lin i to tråder. Den rosa dele strikkes rett og den brune delen har rette og vrange striper, veldig enkelt. Resultater er jeg fornøyd med. Jeg strikket vrangbordene på ermene lengre enn på oppskriften for jeg vil ha lange ermer.
Jakken er varm og lett og kan brukes til mye. Selv om mønstret er enkelt er det dekorativt og veldig enkelt å strikke. Garnet kjøpte jeg på Fanø Strikkefestival hos familien Davidsen.
Jeg liker de trange ermene da sitter jakken penere på meg. Jeg strikket fire knapphull øverst på jakken ettersom jeg ikke knepper slike jakker helt ned. Knapper er alltid vanskelig så det ble rosa plastknapper på denne. Jeg tror denne kommer til å bli mye brukt utover våren.
Ukens nye prosjekt er sjalet Piper`s journey av Paula Emons-Fuessle. Jeg strikker dette i et garn jeg har spunnet på håndtein så det er både ujevnt i tykkelse og i tvinn. Det er av de første hespene jeg spant så det blir moro å se hvordan dette blir.
 På lørdag var det lørdagsspinn på Spinnvilt i Oslo der ble det spunnet masse fint garn. Det var mange som kom både gamle kjente og nye ansikter. Alltid hyggelig å komme på Spinnvilt og få pratet garn, ull og fiber med fork som har samme smale interesser.
Det ble litt fiber med hjem. Denne fletta som Tove har farget blir bare finere hver gang jeg ser på den. Den heter Setergrend og det er et treffende navn. 

2 kommentarer: