Sider

søndag 29. januar 2017

Kæmpe Valmuesjal

 Da er det endelig ferdig. Kæmpe Valmuesjalet av Christel Seyfarth. Jeg startet på dette i oktober så jeg har ikke brukt så lang tid på det. Da jeg var på Fanø Strikkefestival i sommer ble jeg så begeistret for øya, festivalen og Christel Seyfarth sine design at jeg måtte kjøpe med meg noen garnpakker. Jeg kjøpte dette sjalet og en kåpe. Selv om det har vært kjempemoro å strikke sjalet tror jeg kåpa får vente en stund.
Garnet dette er strikket i er et ullgarn fra Skotland og er Christel Seyfarth sitt eget merke. Det er lett og godt å strikke med og selv om strikketøyet ble veldig stort på slutten ble det ikke for tungt. Det er strikket på rundpinepinne 3,5 den lengste jeg har for her er det mange masker. Det er mange farger både i bunnfargene og i mønsterfargene. Jeg nøstet opp garnet som oppskriften sa fikk tilfeldige fargeskift. Det er på en måte dette som driver prosjektet framover. Ettersom trådene sys eller toves sammen med en gang er det minimalt med trådfesting.
Jeg lærte meg Fair isle-teknikken ganske fort. For å komme framover i dette prosjektet så må man bruke denne teknikken. Men det er ikke vanskelig, å når det først sitter i fingrene kan det brukes til all mønsterstrikk. Den største utfordringen var å få kantene pene så det ikke blir bulkete. Det ble ikke helt perfekt men godt nok.
Men stort ble det og det er definitivt et vinterprosjekt. Det er varmt å ha i fanget. Sjalet måler 125 cm fra nakken og ned til spissen og har et vingespenn på 225 cm. Det blir supert å tulle seg inn i på kalde kvelder. Når jeg er ferdig med slike store prosjekter blir det jo litt tomt og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Men heldigvis har jeg masse garn og mange mønster å velge i.
Til jul fikk datteren min Marie en jakke. Eller hun fikk tre hesper garn og et utvalg mønster å velge mellom. Hun ønsket seg en jakke i nøytrale farger som kan gå til mye. Marie er veldig glad i vintageklær og til jul i 2015 fikk jeg boka Vintagestrikk av henne. Det var derfor naturlig at det var der vi leita etter der rette mønstret. Det fant vi. Så nå strikker jeg "En populær jakke" fra Vintagestrikk av Silje Een De Amoriza og Ingrid Myrstad i Huldra fra Hillesvåg Ullvarefabrikk.

2 kommentarer: