Sider

søndag 2. oktober 2022

Lyric Dress

Lyric Dress fra Love Notions

Lyric Dress & Pemplum er et mønster fra Love Notions med mang muligheter. To forskjellige skjørt med to forskjellige lommer og forskjellige lengder. Fem forskjellige ermemulighter, mange størrelser og flere Cup-størrelser.

Jeg valgte Flered skjørt som er et utsvinget skjørt med stikklommer og lange ermer (Bishopsleeves). Det er knapper og knapphull hele veien ned foran og det er det mest kompliserte på denne kjolen.

Jeg har sydd denne kjolen i et bomull/linstoff 60/40 som jeg har kjøpt hos Saab Tekstil på Grønland i Oslo. Lin/bomullsblanding har noen fordeler framfor rene linstoffer, de er ofte billigere og krøller mindre. Jeg brukte ca 2,40 cm.

Dette er ikke en teknisk vanskelig kjole å sy og det er gode instruksjoner i mønstret. Jeg har brukt overlook og vanlig symaskin for å sy denne kjolen, men du klarer deg fint med vanlig symaskin.

Det mest utfordrende med denne kjolen var knapphull og det gjør jo symaskinen lett, bortsett fra at jeg sydde knapphullene for små for knappene jeg hadde. Men da var det bare å kjøpe noen mindre knapper og spare de andre til senere.

Jeg blander to størrelser, jeg bruker 10 rundt brystet og 14 i livet.

Det eneste jeg vil forandre hvis jeg skal sy denne kjolen en gang til er dypere lommer. Jeg liker å ha lommer der jeg får plass til det jeg trenger, og disse er litt snaue synes jeg.

Jeg er i gang med å sy en toal til en bukse til Marie det skal jeg jobbe med framover nå.

På strikkefronter går det sakte, men sikkert framover og jeg har blitt ferdig med noen småting, så denne uken skal jeg starte på votter. Det er også denne uken Mkal med Westknitt starter og det blir morsomt. Da er det bare å nøste opp garnet å komme i gang.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar