Sider

søndag 27. mars 2022

Lace and rib socks 

Lace and rib socks av Barb Brown, mønstret er hentet fra Noro knittingmagszine november 2014. Sokkene er strikket i Fortunas glimmer sokkegarn i fargen Olaug. Garnet var litt uroligere enn jeg trodde så jeg kunne med fordel strikket sokkene i et litt roligere garn.

Mønstret er enkelt og greit å forstå og garnet er godt å strikke av. Sokkene er strikket på pinne 2,25 som jeg vanligvis gjør, men denne gangen med korte rundpinner (23 cm), det er litt utfordrende, men det går bedre. Jeg strikket helene og tåfellingen med strømpepinner, det klarer jeg ikke med disse små rundpinnene. Det går litt seinere enn vanlig, men øving gjør mester. Sokkene blir jevnt og fint strikket.

 
Luen Fly Swatter av Amy Miller er strikket i Rowan FeltedTweed og Alpaca Silk fra Rauma. På pinne 3.0mm. Første forsøk ble for liten og neste forsøk ble for stor, men jeg synes denne lue er fin og skal prøve igjen for å få den til å passe. Mønstret er klart og greit å følge, men det var dette med strikkefasthet da. Rowen garnet er godt å strikke med, det er en rest fra en genser jeg har strikket.

Jeg har jobbet med alle prosjektene jeg har på pinnene denne uken, litt mindre strikketid enn vanlig har det vært og været begynner å bli varmere så det er flere ting som frister. Jeg har litt få prosjekter på pinnene og leter etter fine sokkemønster og vurderer om jeg skal strikke opp igjen noen Cookie A sokker jeg har strikket for en tid tilbake, vi får se.

Jeg har sydd ferdig den rosa kjolen, McCall’s 7996. Etter å ha utvidet mønsteret rundt livet endte jeg opp med å sy den inn igjen ca. 4 cm. Fikk sydd knapphull og knapper denne uken, det blir ofte utsatt for det er ikke lett å få pent, men det gikk OK. Jeg har kommet i gang med en bluse i Viscose og det er litt mer utfordrende å sy på, men så deilig å ha på seg.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar