Sider

søndag 18. juni 2017

Moray Star
Garnet og oppskriften til Moray Star kjøpte jeg på Fanø strikkefestival i fjor sommer. Designer er Di Gilpin. Vi var på et fantastisk foredrag med henne på Fanø og ble veldig inspirert. Hun har sitt eget garn og selger garn, mønster og garnpakker.
Denne genseren var i en størrelse og den er litt stor til meg. Kunne nok tatt inn litt i siden men nå er det for seint. Jeg strikket den ferdig etter mønstret og ermene ble for lange etter vask. Jeg tok av litt og sydde ermene på igjen men bolen er litt i største laget. Men det går. Fram og bak er lik og det er et spennende mønster å strikke. Økingene er både i mønstret og i pinnestørrelser. Det var noen feil i diagrammet men etter litt regning fant jeg ut av det. Garnet er Lalland og er Di Gilpin sitt eget garn og er 100 % Skotsk lammeull. Det er totråds og ganske løst tvunnet så det var en fordel å ikke ha så spisse pinner. Garnet er mykt og godt å ha på og mønstret kommer godt fram.
På dette mønstret foregår det noe hele tiden så man må følge med. Det gikk raskt å strikke den når jeg først kom i gang og litt annerledes enn jeg vanligvis strikker.
Genseren er nok litt i korteste laget for meg og hadde jeg hatt mere garn ville jeg strikket vrangborden litt lengre. Men jeg kommer nok til å bruke den når vinteren kommer.
 
Merino
Merino


Sist søndag var det tid for litt farging og noen nye teknikker måtte prøves ut. Dette er merino fra Leine Merino. Jeg har farget med dette garnet før og syntes ikke det tok så godt farge. Det var feil og hespene fikk klare fine farger. Disse hespene fikk tre fargebad og ble ganske fargerike.

Mohair
Dette er et hespe Mohairgarn fra Naturfiber a/s som jeg har hatt liggende lenge. Det var en periode jeg kjøpt mye naturfarget garn og det kommer til nytte nå.

Silke
Silke

Disse to hespene tror jeg er silke det er noe garn jeg fikk for en stund siden og det er veldig tynt. Jeg har ganske mange meter og tenker å nøste flere tråder sammen for å få det litt tykkere. Dette er helt klart garn som må brukes til tynne sjal. 

Uken har gått med til å få ferdig noen prosjekter og å starte på noen nye. Det blir mest småting nå når det er så varmt vær. 
Podcasten vår Garngleder har gående en samstrikk av babyteppet Norsk Sommer av Tori Seierstad. Gå inn på Ravelry gruppa vår og bli med det er god tid og morsom sommerstrikk.  Jeg tenkt å komme meg godt i vei med det denne uka. Så det blir hovedfokus i tillegg til to par sokker og noen kluter.

4 kommentarer:

  1. Så flott genseren ble, Heidi! Synd den ble litt stor, men den ser veldig god ut. Gleder meg til farging, strikking og filming når du kommer til Trøndelag i sommer - du må ha tålmod når du skal lære meg litt!

    SvarSlett
  2. Det blir gøy å farge og det blir en travel sommer...

    SvarSlett
  3. Kjempefin genser! Kan du ikke fukte den og dra den skikkelig ut i lengderetning? Du vet, det meste blir kort til meg så det har jeg gjort mye 😊

    SvarSlett