Sider

søndag 19. mars 2017

Sokken Marie

Garngleder sin første samstrikk er nå avsluttet og her er mine sokker. Sokkene er strikket i (g)uld garn, 80/20 merino i fargen Lyng. Dette garnet kjøpte jeg når vi var på Fanø strikkefestival. Det er første gangen jeg strikker av dette garnet så jeg var litt spent. Men dette garnet er supert mykt og godt, og deilig å strikke med. Mønstret har jeg laget selv og ligger ut som gratismønster på Ravelry. Disse sokkene strikket jeg på pinne 2,5 mm og det blir litt løst. Men ettersom alle pinnene mine i 2,25 mm var opptatt ble det slik.
Det var flere som var med på samstrikken vår og det er kjempegøy å se de forskjellige sokkene som ble lagt ut på gruppa vår.
 For tiden strikker jeg på sjalet Marled Magic Mystery Shawl Kal med Stephen West som pågår nå. På bildet er jeg ferdig med de to første ukene av mysteriesamstrikken. Her må jeg utfordre meg selv for jeg er ikke så glad i å bruke mange farger sammen, blir litt uryddig.
 Det har ikke vært så mange store utfordringer men det er en helt annen måte å tenke på enn det jeg har som vane å forholde meg til. Her stopper vi opp og setter maskene på vent og strikker videre på andre deler av sjalet.
 Det blir mange fine møter mellom teknikker og farger og det er enklere og blir finere enn jeg hadde trodd.
Den eneste teknikken jeg ikke tidligere har prøvd er patentstrikk og det var jo kjempe lett. Når jeg oppdager det blir jeg så irritert på at jeg ikke har prøvd det før. Jeg bruker bare garn jeg har i lagret og mest rester. Det er litt godt å få brukt garn jeg har lagret lenge. Jeg er heller ikke så flink til å bruke mange forskjellige garntyper sammen men det må jeg her. Håper det inspirerer meg til å gjøre det mer. Her kan jeg oppnå helt andre uttrykk enn forventet. Inspirerende!
Sist lørdag hadde jeg bursdag og jeg syntes det var på tide å finne noe fint til meg selv. Jeg var på nettet og fikk kjøpt meg noen hesper med garn fra (g)uld i Danmark. Nå når jeg endelig har fått prøvd det ble jeg jo helt forelsket og de har de nydeligste farger og en fantastisk kvalitet. Ettersom jeg ikke hadde nok pinner i 2,25 mm sist jeg skulle legge opp til sokker, kjøpte jeg noen flere sett av det og en strikkepinnemappe så jeg får litt orden.
Ellers har den siste uken gått med til strikking på jakken til Marie og litt sokkestrikking i pausene på jobben og ellers når jeg er ute å flyr. Våren er på tur og vi har noen fine dager med sol fra blå himmel (og noen dager med snøvær). Nå venter jeg bare på blåveis og hestehov.


2 kommentarer:

  1. Dette så både spennende og fint ut. Nydelige farger!

    SvarSlett
  2. Takk for det Margrethe. Mønstret er spennede og nyskapende.
    Heidi

    SvarSlett