Sider

søndag 16. oktober 2016

Sokken Kalajoki


Sokker blir det aldri nok av. Noe av det morsomste jeg strikker er sokker. Jeg strikker begge sokkene samtidig slik at jeg får de samme feilene på begge. Kalajoki sokkene er laget av Tiina Partanen og jeg har strikket dem i Noro sokkegarn. Noro Kureyon Sock Yarn inneholder 70% ull og 30% nylon. Dette er et entråds flerfarget garn. Jeg liker garnet selv om det snurrer seg litt, det har mange fine farger og fine, ganske lange fargeskift. Dette garnet har ligget lenge men jeg tror jeg kjøpte det eller fikk det av en venninne. Hvis du vil ha like sokker i dette garnet må du nøste av garn. Jeg liker at sokkene blir forskjellige så jeg startet en sokk innenfra og en sokk utenfra på nøstet. Mønstret er greit å følge og det gikk fort å strikke disse sokkene. Mønstret ligger som et gratis mønster på Ravelry. 
Denne uken har Marit og jeg startet på samstrikk av sjalene vi kjøpte garn til på Fanø strikkefestival. Marit strikker Masai sjalet og jeg strikker Kæmpe valmuesjal begge av Christel Seyfarth. Vi har startet med å nøste opp garnet i passe lengder for så å spleise det sammen litt tilfeldig så det blir litt unikt. Det er også anbefalt å strikke det i en Fair isle-teknikk etter som det er så lange fargeskift. Det tar litt tid å trene inn den teknikken men det hjelper litt nå. Dette sjalet kommer jeg til å må jobbe med lenge. 
Jeg har også starte på et par votter Eventyrblomster fra boka Eventyrvotter. Disse strikker jeg i Ask fra Hillesvåg Ullvarefabrikk. Nå er det tid for vottestrikk det er bra.

 Sist uke var jeg ferdig med Alvelyskofta. Jeg tenkte å legge med noen bilder fra monteringen men det glemte jeg. Så det kommer her.
  Etter som denne jakka er strikker i merino/alpakka/silke må den sys før klipping. Symaskina må frem og det gruer jeg meg alltid til, men når jeg sitter der og syr tenker jeg at det ikke er noen sak så det er bortkasta "gruing". Enkelt og greit merke opp hvor jeg skal sy og syr to sømmer så jeg er sikker på at det holder.
 Masker/strikker/syr sammen skuldrene og klipper opp. Lett som bare det.
Etter som jeg har en Linker eller Ketler syr jeg delene sammen og fester tråder. Linkeren tilhører min gode venn Tine. Jeg har lånt den lenge så hun har muligens glemt at jeg har den. Hendig maskin for den som strikker mye.
Det har vært endel spinning denne uken. Det har vært spinnetreff i Sagene rokkering, det er alltid moro å treffe damene der. Mange dyktige spinnere. Har klart å tvinne to hesper av den brune Shetlandsulla jeg holder på med. Målet er å bli ferdig med all tvinning av det garnet i løpet av uka. Så har jeg startet med en flette fra Three Waters Farm som jeg har tenkt å spinn tynt og kjedetvinne.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar