Sider

søndag 10. april 2016

Spinning


I det siste har det blitt litt spinning. Denne hespen er spunnet i Malabrigo Nube som er kjøpt på Garnbutikken Fortuna. Den ble 424 meter og veier ca 110 gr. WPI/13. Fargen heter Mostaza og er gulgrønn. Ganske fornøyd med denne. Den er tvunnet til to-tråds garn, det synses jeg er enklest og her var det ingen store fargeskiller å ta hensyn til. Mykt og deilig garn, 100% merinoull. Hespen spant jeg på Ashford Joy.

Dette garnet er Norsk Spælsau som jeg har farget selv. Kjøpte råull, vasket, farget, kardet og spunnet. Har tatt tid med nå er det ferdig. Det ble fem hesper på tilsammen 450 gr og 658 meter. WPI/13. Tvunnet til to-tråds garn. Jeg blandet i noe mørkere ull for å få litt melert effekt å det fikk jeg men den mørke ulla var litt grovere så det ble ikke så mykt garn. Jeg synes ull av Norsk Spælsau er god å jobbe med, ganske lange fiber som er gode å spinne.

Så er det endelig blitt så varmt og tørt at det går ann å ta bilder ute, her er et hespe Rød Norsk Spælsau. Nå er all ulla jeg farget spunnet så da er det farging som snart står for tur. Venter bare på sol og godt vær.

Ettersom det ble litt kjedelig å strikke de samme raportene på det sjalet jeg starta på måtte jeg også ha et på votter på pinnene. Da falt valget på Bukkene Bruse fra boka Eventyrvotter i rester av Pt2 og noe selvspunnet garn.

2 kommentarer: