Sider

tirsdag 6. oktober 2015

Tur til Shetland.

 Jeg har funnet garnhimmelen.

Betraktelig økning i garnlagret etter turen.
Da er vi hjemme fra Shetland og det var en fantastisk opplevelse. Shetland Woolweek er over, vi sitter igjen med mange gode minner, ny lærdom, vi har sett et fantastisk vakkert land og kjøpt ull, flere strikkebøker og endel garn. Turen til Shetland gikk smertefritt vi møtte mange hjelpsomme mennesker og det er bra ettersom vi bruker innfallsmetoden når vi tar avgjørelser. En uke med bare strikking er ikke til å forakte.
Spinnemaskin hos Jamieson`s.
Vi var på besøk hos Jamiesons spinning. De kjøper ull, vasker, farger og spinner, vever stoff og strikker gensere. Hele produksjonen foregår på Shetland. De lager et fantastisk fint garn i mange fine farger og i flere tykkelser. Vi fikk en omvisning av hele produksjonen. Ettter en interesang rundtur i produksjonslokalene var det inn i butikken å handle. Selvfølgelig med servering av te og kjeks. Det ble noen nøster med  garn.
Oliver hos Jamieson & Smith lærer oss om ull.
 Vi var også på besøk hos Jamieson & Smith som driver med ulloppkjøp og sortering. De har også eget garn, det blir vasket, farget og spunnet i Scotland. Her fikk vi en innføring i ullsortering, ullpriser og Engelsk landbrukspolitikk av Oliver som hadde jobbet hos Jamieson & Smith siden på -60 tallet. Etterpå var det selvfølgelig en tur innom garnbutikken der vi fråtset i alt garnet og ulla.
Garnhyllene hos Jamieson & Smith

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar