Sider

søndag 18. oktober 2015

Kurs i Fair Isle Knitting.


Garn fra Jamieson&Smith, strikkebelte og tre lange strikkepinner.
 Da vi planla turen til Shetland Woolweek ville vi jo selvfølgelig være med på kurs. Etter mye om og men klarte vi å melde oss på et kurs i Fair Isle Knitting. Det var noe av det viktigst med hele turen. Vi fikk en fantastisk dag med en super kursholder, Amanda. Å strikke med strikkebelte og tre lange strikkepinner var ganske krevend i starten men det gikk bedre etter hvert.
Strikkebelte.
 Selvfølgelig måtte jeg kjøpe meg et strikkebelte. I lilla skinn. Er det ikke fint? Det er håndlaget på Shetland, ikke en bombe akkurat , det er vel bare her de strikker på denne måten. Det krever at strikkeren sitter oppreist og ikke liggesitter i sofaen slik som jeg pleier.

Marit i sin fantastisk fine jakke.
Det var en hyggelig gjeng som var med på kurset. Noen hadde prøvd dette før men de fleste var helt grønne sånn som oss. Det var mye te, kjeks og prating. Vi koste oss og lo masse. Ettersom Marit og jeg var de eneste som ikke hadde engelsk som morsmål underholdt vi de andre med dårlig engelsk og mange rare forklaringer om norsk kultur og levesett.
Utsikt fra herskapshuset på Whalsay.
 Ettersom vi bruker innfallsmetoden når vi reiser vist vi ikke hvor kurset vi hadde meldt oss på skulle være. Det viste seg at det var på Whalsay, som ligger ganske langt fra Lerwick. Vi måtte opp i otta å ta bussen til Laxo derfra med ferge til Whalsay. Vi kom selvfølgelig alt for tidlig men heldigvis møtte Amanda oss og ga oss en rundtur på øya. For oss var jo dette et lykketreff, vi fikk se en fantastisk vakker øy der det er ca 1000 innbyggere og alle kjenner alle, vi fikk se Englands nordligste golfbane(der sauene beitet), vakre strender og en fantastisk natur.
Kurlokale i staselige omgivelser.
Som de fleste tettsteder i England hadde Whalsay et herskapshus og det var her kurset skulle holdes, i bondekvartalet vel å merke.
Marit og jeg strever å strikker.
 Da kurset kom i gang fikk vi velge garnfarger og hva vi ville lage. Både Marit og jeg valgte å strikke Ipod cover. Vi ville ha noe med litt jobb men overkommelig. Vi strikka på hele dagen bortsett fra noen små pauser for å strekke på beina og ta noen bilder.
Gruppebilde, Amanda kursleder i grønn genser.
Vi avsluttet dagen med gruppebilde og vi var så heldige å få sitte på til Lerwick med et hyggelig par fra England. En minnerik dag med mye læring og mer latter.
Det ferdige Ipod coveret.
 Da har jeg klart å få ferdig Ipad coveret så Ipaden min ikke må fryse en vinter til.

1 kommentar:

  1. For en herlig dag vi hadde!
    iPad-coveret ditt ble lekkert, Heidi! Mitt er ikke ferdig enda...

    SvarSlett