Sider

søndag 2. april 2017

Marled Magic Mystery Shawl KAL

 Marled Magic Mystery Shawl av Stephen West er ferdig. Det ble et stort sjal og jeg fikk brukt opp mye rester. Mønstret kom i deler over flere uker slik at ingen viste helt hvordan det ble til slutt. Jeg valgte å bruke lyse farger, både fordi det er mest lyst garn i lagret mitt og fordi jeg tenkte det ble litt tungt med for mørke farger. 
Det er mange møter mellom forskjellige teknikker og farger i dette sjalet, en teknikk som jeg ikke har strikke før er patentstrikk, så da fikk jeg lære det. Det var jo ikke vanskelig. Det er mange masker som skal stå på vent mens en strikker på andre deler av sjalet og mange masker å plukke opp men veldig gøy å strikke. Jeg strikket sjalet på pinne 3.5 mm og brukte KnitPro Marblz pinnene mine som er utskiftbare. Da er det bare å skru av pinnene og på med maskesperrene på kablene.
Hele sjalet er strikket med dobbelt garn. Jeg har stort sett brukt en hvit hele veien med i forskjellige garn. Jeg brukte mye mohair som jeg hadde liggende og ikke viste hva jeg skulle bruke til men nå er det borte. Jeg strikker nesten aldri med flere tråder slik som dette men jeg så at det ble mye fin effekt ut av blandinger så det vil jeg bruke mer.
Jeg hadde rester med flerfarget garn noe som gjorde seg godt i dette sjalet men jeg hadde ikke nok til hele så det ble deler av sjalet som ble mer kompakt i fargen.
Det var anbefalt noe garn med "bling" og jeg hadde noe med palietter som jeg fikk brukt opp. Det ble riktig så bra. Ingen av delene på dette sjalet er vanskelig å strikke og mønstret er godt forklart i tillegg til forklarende filmer.
Deler av endene skulle flettes og hele sjalet ble avsluttet med en i-cord felling. Jeg vet ikke hva det heter på norsk. Da jeg hadde plukket opp alle maskene og skulle starte på fellingen var jeg litt motløs men det gikk fortere enn forventet. Det var noen tråder og feste men de fleste har jeg strikket inn.
 
Denne uken har det blitt mest strikking på dette sjalet men jeg har også strikket litt på de to jakkene jeg holder på med. Den grå jakken til Marie er det bare et erme igjen på men jeg har gått tom for garn og må bestille mer. Cockatoo Brae jakken har jeg ikke kommet så mye lengre på men det går sakte framover. Nå skal jeg konsentrere meg om disse to jakkene og et par hansker denne uka, så kommer påskeferien, da blir det mye tid til strikking. Etter som jeg ikke har noen sokker på pinnene må det bli det neste jeg legger opp.


2 kommentarer:

 1. Hei. Det ble et veldig flott sjal. Det jeg lurer på er hvor du har hentet oppskriften fra ?

  Mvh Frøydis

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Så hyggelig at du liker det. Mønstret erlaget av Stephen West og du finner der her
   http://www.ravelry.com/designers/stephen-west
   Det er veldig gøy å strikke det og du får brukt mye rester. Heidi

   Slett