Sider

søndag 14. februar 2016

Endelaus kjærleiksvott

 Et par votter er alt jeg har klart å bli ferdig med i det siste. Dette paret er litt små til meg så jeg får finne noen de passer til. Vottene er strikket etter et mønster i boka Norske vottar og vantar av Annemor Sundbø. Jeg elsker den boken og har strikket mye fra den. Dette paret er strikket i Ask fra Hillesvåg ullvarefabrikk et garn jeg liker godt og strikker mye med. Garnet kommer i mange fine farger og er deilig og varmt. Garnet er selvfølgelig kjøpt på Garnbutikken Fortuna på Løkken Verk.
 For tiden strikker jeg på Belmont Cardigan av Gudrun Johnston. Det gir nye utfordringer. Her har jeg plukket opp masker rundt ermehullet, strikket korte omganger og formet ermtoppem slik. Det er en teknikk jeg ikke har prøvd før. Da jeg leste mønstret tenkte jeg at dette ville bli vanskelig men der tok jeg feil det er superlett. Ermet former seg fint og "ermsømmen" blir fin.
Fellingen er fin på baksiden.
 Jeg har også lært meg en ny felling/sammenfelling her på skuldersømmen som heter Tree needle bind-off. Jeg har fleldt på lignende måte før men ikke helt likt og dette ble veldig pent. Både på for- og baksiden. Dette mønstret som står i Shetland Woolweek annual 2015 er et veldig godt mønster, alt er godt beskrevet og mønstret er enkelt å følge. Nå er det bare å strikke ermene og halskanten så er jakken ferdig. Gleder meg til det.
Fellingen er fin på retten.
 Denne uka har jeg ikke startet p et nytt prosjekt men det er noen sokker som snart skal startes opp.
Jeg har klart å kjøpe en ny bok da. Selv om det strengt talt ikke er nødvendig å ha en bok om kluter synses jeg denne fristet så den ble min. Den heter Kluter og er skrevet av Bitta Mikkelborg.
På rokkene har jeg to prosjekter gående for tiden. Det er et i Norsk spælsau som jeg har farget selv. Her har jeg kjøpt råull og jobbet meg igjennom hele prosessen, det tar litt tid men er veldig gøy. jeg har hentet hjem den andre rokken min for dette er et stort prosjekt som det er litt lett å gå litt lei av så da kan jeg veksle litt. Jeg blanda litt mørk ull inn i den kvite ulla før jeg farga den slik at den har litt mørkt innslag. Vet ikke helt hvordan det vil slå ut så det blir spennende å se.
På den andre rokken har jeg en polwart/tussah silk fra Three Waters Farm som heter Hot and Sweet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar