Sider

søndag 30. juni 2024

Tinley Shorts og Painting Rainbows Socks

 

Painting Rainbows Socks av Westknitt

Painting Rainbows Socks er det tiende paret
jeg strikker fra sokkesamlingen Westknits Year of Socks 2023. Jeg har startet på et par til så da er det ikke så mange par igjen å strikke fra denne samlingen. Dette paret ble også herresokker, det er godt å ha noen av dem på lager å. Det er flere størrelser i mønsteret og de passer ikke så godt til min fot. Dette mønsteret har selvfølgelig vært enkelt og strikket i den størrelsen jeg ønsker da maskeantall ikke egentlig spiller noen rolle, men det er jo grenser for mange par sokker jeg trenger selv.

Sokkene er strikket i Fortunas sokkegarn i fargen Feierjonas som hovedfarge og mange rester i stripene. Det ble en del trådfesting, men det er ikke det verste jeg gjør så det går fint. Sokkene er lange så de går langt oppover leggen og vil være gode sokker til vinteren.

På dette paret har jeg også strikket alternativ hel for jeg liker ikke den helen som står i oppskriften.

Enkle sokker å strikke og du bruker bare en farge om gangen og klipper av mønsterfargen mellom hver stripe så det blir ikke mye rot i garnet. 

 

Tinley Shorts fra Love Notiones er sydd i lin kjøpt på Stofflykke, nettbutikk. Lin er behagelig å bruke nå på sommeren, men det krøller, jeg er litt usikker på om jeg skal gå for krølleutseende eller stryke den. Nå har denne og Barry woven pant vært med på tur til Hellas og de var begge gode å ha i varmen.

Mønstret er kjøpt på nett som PDF-fil. Det må skrives ut på skriver, tapes sammen og klippes ut. Det er fire forskjellige utgaver av Tinley shorts, skirt and skort, som mønstret heter, i denne mønsterpakken. To skjørt og to shorts rette og to med litt mer vidde. Det er også mønster på skjørt med shorts under som er mer for aktivitet. Jeg er fornøyd med denne shortsen, jeg har brukt den litt og jeg liker strikk i livet bedre enn jeg trodde.

Nå har det vært en uke med ferie og tur til Santorini med mye sol og mange gåturer i varmen. Neste uke er det tilbake på jobb og så er det tre uker med ferie igjen. Så jeg har ikke så mange planer på sømfronten. På strikkefronten har jeg litt for få prosjekter på gang så jeg må komme i gang med noe spennende snart. Når ferien er over, blir det å fokusere på å få sydd noen klær til høsten og vinteren men det vil jeg ikke tenke på nå. Nå skal sommeren nytes og familie og venner skal møtes.

søndag 16. juni 2024

Barry woven pant

 

Barry woven pant er en enkel bukse med strikk i livet og stikklommer. Enkel og sy, god å ha på. Buksa er sydd i lin som er kjøpt på Stofflykke (nettbutikken).

Mønstret er fra Style Ark som er et Australsk merke. Mønstret har en kort men god sømbeskrivelse.

Jeg prøver meg med en liten film her.

Enkle sokker i Lana Grossa

Enkle sokker strikket i Lana Grossa i fargen 03207. Det er første gangen jeg strikker med dette sokkegarnet og det er godt å strikke med og har mange fine fargekombinasjoner. Garnet kjøpte jeg i Stockholm for flere år siden, det selges i mange norske garnbutikker.