Sider

søndag 15. september 2024

Sjalet Chrysler

 

Sjalet Chrysler av Stephen West.

Sjalet Chrysler av Stephen West.

Mønstret er hentet fra boka WestknittsBestknits nr. 3 ShawlEvolution. Jeg har strikket dette på pinne 3,5 m.m og det ble stort. Sjalet er moro å strikke, selv om jeg ikke er så stor fan av å strikke «slippstitch», ihvertfall ikke over så mange masker, ble dette bra. Det var mange masker på slutten, men det er det ofte på Westknitts sine sjal.

 Jeg har strikket det i tynt ullgarn fra BC-garn og selvspunnet garn i to farger. Den ene hespen er en Malabrigo fiber, den andre er fiber fra Tree Waters Farm. Det er moro å få bruket opp garn som jeg har spunnet selv og det er godt å få garn ut av lageret. Dette garnet har ligget noen år så det er ekstra fint.

 

Fra fiber til garn.


En Sommerdrøm av Heidi Aas

Sokkene En Sommerdrøm av Heidi Aas var julisokken i 12i24. Klarte ikke å bli ferdig med dette paret før fristen heller, men nå er de ferdige. Strikket i selvfarget Arwetta. Jeg hadde flere små hesper som så ganske like ut når de lå der, men når jeg strikket med dem var de ganske forskjellige så begge sokkene fikk halve foten i en skarpere farge. Skulle ha vekslet på nøstene, men det gjorde jeg tydelig vis ikke.

Mønstret er godt skrevet og ikke vanskelig å følge, men du må følge med og flettene har noen utfordrerne flyttinger av masker. Jeg måtte følge med på mønstret hele den første sokken, men kom inn i det på den andre.

Nå har jeg kommet i gang med å sy etter ferien og jeg har sydd en bluse og en jeans og klipt noen barneklær. Har en plan for søm utover høsten og er i gang. Og det er klær jeg har bruk for. Når det kommer til strikking har jeg vært litt umotivert, litt vanskelig å finne hva jeg skal strikke, jeg har jo alt jeg trenger. Men er litt på gang der igjen å.

 
 

søndag 1. september 2024

Stocholmholm Slipover

Stocholm Silpover av Petiteknits
 

Stocholm Slipover av PetiteKnitt strikket i Filcolana Tilia og Isager Merilin på pinne 4.00 m.m. Vest er det lenge siden jeg har brukt og jeg tror aldri jeg har strikket det før. Dette var en test på om det er et plagg jeg kommer til å bruke. Å jeg tror jeg vil bruke den. Har likt godt å ha den på de gangene jeg har hatt muligheten, men det har vært litt varmt til å bruke den mye ennå.

Jeg var i tvil underveis for jeg synes den ble for stor, jeg liker jo ikke så godt vide klær. Jeg vurderte litt fram og tilbake, men kom fram til at Tilia ikke er et garn jeg ønsker å rekke opp så den ble så stor som den ble. Jeg ville foretrukket en litt smalere modell, men denne er helt grei. Vil nok strikke en størrelse mindre hvis jeg skal strikke en til. Men alt i alt ganske fornøyd. Kjapp å strikke var den å.

Garn og mønster er kjøpt på Fru Kvist i Oslo.

 

Mullion Cove Socks av Comort Road Knits

Mullion Cove Socks av Comfort Road Knits var maisokken i 12i24 ble ikke ferdig med dem til fristen, men ble ferdig før sommerferien. Så de fikk bli med til Trøndelag og bli bursdagsgave. Sokkene er strikket i Gepard Garn Sock, et nytt garn for meg, og en rest til farge 2. Sokkene er strikket på pinne 2.25 m.m. Det ble morsomme sokker. Mønstret var fint å følge og godt forklart. Kanskje jeg skal hive meg på septembersokken i 12i24? Vi får s hva Marit kommer opp med.

Garnet er kjøpt på Fru Kvist i Oslo.

Sommerens hanstring

Det ble litt garnhandling i sommer, jeg var jo fast gjest på Fortuna de ukene jeg var på hytta i tillegg var jeg en tur innom Midtnorsk Strikkefestival og fikk med meg noen hesper garn og to fine mønsterbøker fra Ingvill Freland/Strikkekista en med luer og en med gensere.

Strikkebøker av Strikkekista