Sider

søndag 26. februar 2017

Cirkle Socks


Et par sokker er av pinnene. Cirkle Socks av Anne Campbell som er et gratismønster på Ravelry. Mønstret er enkelt og greit å følge. Sokkene er strikket i Hot Socks Spectra som er kjøpt på Nøstet Mitt på Storo. Garnet er godt å strikke av inneholder 75% ren ny ull, superwash og 25% polyamid. Garnet har fine farger og god lengde på fargeskiftene etter min smak. Anbefalte pinner er 2,5-3 mm men jeg brukte som vanlig 2,25. Brukte ca 75 gram på et par.
Endelig har jeg fått startet med å lage ulltuller på blandebrettet mitt. Kjøpte det for ca et år siden på Spinnvilt på Lillehammer og gått på preppekurs her i Oslo, så ting tar tid. Ulla jeg bruker her er ull fra Norsk Spælsau som jeg har farget selv. Jeg har ganske mye i disse fargene så jeg får se om jeg bruker alt eller om jeg sparer litt til noe annet.
Vi er i gang med samstrikken på Garngleder, podcasten som Marit og jeg spiller inn. Vi strikker sokken Marie som jeg har laget mønster til. Jeg strikker i garn fra Danske (G)uld. Det er bare å bli med. Informasjon ligger på gruppen vår på Ravelry. Gruppen heter Garngleder-Heidi og Marits podcast om strikking og mye mer.
Nytt prosjekt denne uken blir en mysterie samstrikk. Marled Magic Mystery Shawl KAL av Stephen West. Her kan jeg få bruke mye garn fra lagret og mange farger. Driver å tenker litt ennå og den starter ikke før 3. mars så det er litt tid igjen å prøve og å tenke.
Ellers strikker jeg på den grå jakken til Marie, jakken Cockatoo Brae og et par Sirupssokker så det går framover. Det har vært litt lite spinning i det siste. Men nå har jeg snart nok ulltuller til å sette i gang igjen.




søndag 19. februar 2017

Samstrikk av Sinnasaujakka

Marit, Gunn, Heidi og Thale.
Da er vi alle ferdige med Sinnasaujakka av Ann Myre/ Pinneguri. Vi er alle veldig fornøyd med resultatet og kanskje aller mest Marit som har fullført en jakke helt alene for første gang. Vi har alle kjøpt garn på Nøstet Mitt på Storo. Vi møttes til garnkjøp og diskuterte lenge men alle endte opp med Rauma Finull. Jeg har Kauni som mønsterfarge som er kjøpt på Garnbutikken Fortuna.
Det er moro å være modeller.
Vi er alle enige om at mønstret er godt å følg og jakken er moro å strikke. Jeg liker passformen i mønstret godt jakken sitter fint. Jakken er strikker ovenfra og ned noe som gjør det lettere å prøve under veis.
 Finull er et godt garn å strikke med og det blir mykt å godt å ha på etter en vask. Med godt norsk ullgarn holder fasongen bra og jakken tåler mye.
Grunnen til at jeg liker å bruke Kauni er graderingen i fargene. Jeg liker de lange fargeskiftene og synes det gir liv i strikketøyet. Kauni passer godt sammen med Rauma finull og Pt2 og sikkert mange andre norske ullgarn.
Vi manglet en jakke på siste møte, Gunn var på ferie.
 Siste møte i samstrikken før fotografering var oppklipping det er skummelt når en ikke har prøvd det før. Men det gikk greit for alle og det er jo enkelt og greit. Vi har heklet og klipper mellom hekleraden.
Heklekantene blir fine og dekorative.

Alt gikk greit så var det bare å sy inn kantene og å finne knapper som passer. Jeg tror vi må finne et nytt prosjekt for samstrikk nå som vi er ferdige og få med flere.
Jeg driver å strikker på denne grå jakken til Marie. Jeg strikket til under ermene og oppdaget at den ble alt for stor. Det er jo lurt å måle litt tidligere da. Men da er det bare å reke opp og starte på nytt igjen.
Jeg har også startet på en jakken Cockatii Brae av Kate Davies fra boka Yokes. Denne jakken kjøpte jeg garn til da vi var på Shetland i 2015 så det er på tide. Jeg har tenkt og tenkt på at jeg må strikke den så nå må jeg bare ta meg på tak å starte. Ettersom jeg sjelden har prosjekt som ikke blir ferdig er det bare å starte så kommer jeg nok i mål. Den strikker jeg i Jamieson & Smith garn.
 Det er mange fine jakker og gensere i denne boka så jeg håper jeg får strikket flere av dem.
Til slutt har jeg et par Sirupssokker i restegarn stort sett Arwetta Classic som jeg strikker litt på. De blir fargerike. Det er godt å få brukt opp litt restegarn.






tirsdag 14. februar 2017

Garngleder episode 4

Etter mye om og men har vi klart å spille inn en ny podcast. Nå blir det samstrikk å vi håper noen har lyst til å bli med. Se mer informasjon på Ravelrygruppa vår.

søndag 12. februar 2017

Sokkegarn


For første gang har jeg tvunnet tretråds garn. Dette er et sokkegarn med fibre fra Vivid Yarn Studios som er kjøpt på Garnbutikken Fortuna. Fiberen er farget i Canada og det er mange fine farger å få kjøpt. Dette er en blanding med 75% Superwash Merino, 20% Nylon og 5% Stellina. Hespet ble 292 meter og 108 gr. Det ble ganske bra om jeg får si det selv. Det var ikke veldig godt å spinne, jeg vet ikke om det er på grunn av fibersammensettingen eller om Vivid fiberen er slik. Garnet har en WIP på 11 og er i Worsted tykkelse. WIP står for Wrap Per Inch og sier noe om tykkelsen på garnet og hvilke pinner som er anbefalt. Garnet har en fargeblanding i rosa og grønn og det er jo farger jeg liker godt. Det blir moro å strikke sokker av dette garnet men det skal får ligge å modnes litt.
Jeg strikker fremdeles på jakken til Marie og sjalet Piper`s Journey og det går framover med begge deler. Jeg har fått ferdig et par sokker som mangler trådfesting og vasking så det går framover.

søndag 5. februar 2017

Jakken Dolly

Jakken Dolly av Regina Moessmer er en lett og grei jakke å strikke. Den strikkes ovenfra og ned. Jakken er strikket i Agnes lammeull og Lux lin i to tråder. Den rosa dele strikkes rett og den brune delen har rette og vrange striper, veldig enkelt. Resultater er jeg fornøyd med. Jeg strikket vrangbordene på ermene lengre enn på oppskriften for jeg vil ha lange ermer.
Jakken er varm og lett og kan brukes til mye. Selv om mønstret er enkelt er det dekorativt og veldig enkelt å strikke. Garnet kjøpte jeg på Fanø Strikkefestival hos familien Davidsen.
Jeg liker de trange ermene da sitter jakken penere på meg. Jeg strikket fire knapphull øverst på jakken ettersom jeg ikke knepper slike jakker helt ned. Knapper er alltid vanskelig så det ble rosa plastknapper på denne. Jeg tror denne kommer til å bli mye brukt utover våren.
Ukens nye prosjekt er sjalet Piper`s journey av Paula Emons-Fuessle. Jeg strikker dette i et garn jeg har spunnet på håndtein så det er både ujevnt i tykkelse og i tvinn. Det er av de første hespene jeg spant så det blir moro å se hvordan dette blir.
 På lørdag var det lørdagsspinn på Spinnvilt i Oslo der ble det spunnet masse fint garn. Det var mange som kom både gamle kjente og nye ansikter. Alltid hyggelig å komme på Spinnvilt og få pratet garn, ull og fiber med fork som har samme smale interesser.
Det ble litt fiber med hjem. Denne fletta som Tove har farget blir bare finere hver gang jeg ser på den. Den heter Setergrend og det er et treffende navn.