Sider

onsdag 25. mai 2016

Sokker i Noro

Noro garnet Kureyon Sock Yarn er et garn i 70% ull og 30% Nylon. Dette garnet er et garn jeg liker veldig godt og som er litt ulikt annet sokkegarn. Noro er et Japansk garn og kommer i mange kvaliteter. Disse sokkene er fra boka Strømper strikking hele året av Bitta Mikkelborg og heter O`Malley. Mønsterfargen er en rest Fabel fra Garnstudio. Sokkene ble for store til meg men passet perfekt til Olav som da måtte stå modell om enn noe motvillig.
Sist jeg var på Løkken Verk måtte jeg jo innom på Garnbutikken Fortuna som vanlig. Ellen har for tiden en samstrikk av sjalet Hildegunn av Ann Myre. Jeg måtte jo bli med på det og kjøpte meg to nøster Wollmeise Twinn og satte igang. Woolmeise kommer i mange kvaliteter og er nytt på Fortuna. Fortuna er den eneste butikken i landet som fører dette garnet. Her er en lenke der Ellen presangterer butikken sin. Har ikke strikket med dette garnet før så det blir morro.
Jeg har mange planer for tiden og en av dem er å lage mønster på votter. Det er jeg igang med innspirert av mønsterbøker fra Shetland og Norge. På Shetland fikk jeg kjøpt flere mønsterbøker der gamle mønster er samlet. Mønstret er tegnet men jeg har ikke kommet igang med strikkingen enda.

Da jeg var på Shetland i fjor høst kjøpte jeg garn til en jakke og denne boken med oppskrifter på jakker og gensere med yokes av Kate Davis. Kate Davis har mange vakre designs og veldig fine bilder, vel verd å ta en titt. På Shetland er det ganske vanlig å strikke de ensfargede bolene og ermene på strikkemaskin og så strikke yokesen for hånd, det har jeg tenkt å prøve. Jeg har kommet så langt at jeg har tegnet/skrevet et mønster. Nå er det prøvelapp som står for tur.




lørdag 21. mai 2016

Oktobernatt i mai.


Da er Oktobernatt av Ingvill Freland ferdig. Jeg kjøpte garn og mønster på strikketreffet til Garnbutikken Fortuna i høst men den har ligget i kø. Og når garn og mønster ligger i kø blir det litt forandring i planene. Jeg hadde kjøpt fire farger slik det står på mønstret men det ble bare to farger. Jeg er veldig fornøyd med genseren og fargene så det var et klokt valg som Marit hjalp meg med... Genseren er strikket i Holst garn Noble som inneholder 95% Geelong ull og 5% Cashmere. Etter det jeg forstår er Geelong ull en type ull som kommer fra et bestemt distrikt i Australia.
Jeg er veldig fornøyd med de to grønnfargene jeg valgte. Mønstret jeg har brukt er enkelt og følge og alt står godt og klart forklart. Etter som jeg strikker litt løst gikk jeg ned en halv pinnestørrels og strikket størrelse S i stede for M som jeg ofte bruker. Å den passet helt perfekt. Jeg har strikket etter mønster av Ingvill Freland før og synes hun lager gode mønster og har mange fine designs. Denne genseren har jeg flyttet inn i og kommer til å bruke den mye.
På Ashford rokken min holder jeg fremdeles på med Shetlandsull og jeg må innrømme at det går litt trått. Men jeg har kommet et stykke på vei og ulla er kjempegod å spinne.
På rokken fra Skarnes er det Marple Leaf Rag i veldig fine farger.  Denne fiberen er i Polwarth og Tussah Silk og kommer fra Three Waters Farm. Nå har jeg fått fiksa rokken og kommet i gang på den så får vi se om det går litt fortere.
Jeg har jo egentlig bestemt meg for å ikke strikke flere votter eller vanter før til høsten men så fant jeg denne som farmor har strikket til meg. Den er godt brukt og helt tova sammen men jeg husker jeg likte dette paret så godt. Nå skal jeg ta ut mønster på den og strikke meg et nytt par. Jeg vet ikke om farmor strikket etter mønster eller om hun bare fant på i farten men bra ble det. Begge mine bestemødre var flinke til å strikke, hekle og brodere og jeg har mye som er laget av dem.



tirsdag 10. mai 2016

Semele

Semele av Åsa Tricosa er et moro sjal å strikke. Det har bladmønster på begge sider og kan strikkes så stort du vil. Jeg har strikket det i Rowan fine lace som har en lengde på 400 m pr. 50 gr. Et tynt garn som er godt å strikke med. Her strikket med jeg og økte til halvparten av garnet var brukt opp der etter felte jeg tilsvarende. Kunne gjerne ha gitt meg litt tidligere, det ble litt langt. Jeg strikket på pinne 3,5. Ettersom det er mønster over mange masker og opptil 70 mønsterlinjer var det nyttig med omgangsteller og magnetplate til mønstret, gule lapper går også.
Bladmønstret kom fint frem etter at sjalet ble blokket og jeg synes det ble fint og dekorativt. Sjalet ble super mykt, garnet inneholder baby suri alpakka og merinoull så det er vel ikke så rart. Dette garnet kjøpte jeg på Oslo sy-og servicesenter for mange år siden.


torsdag 5. mai 2016

Vår og tid for farging.

Endelig klarte jeg å få farget litt ull. Dette er ull fra Norsk spælsau som jeg kjøpte for lenge siden. Jeg valgte å farge blått i dag. Det ble to nyanser Sky Blue Jacquard Acid Dyes som er kjøpt på Spinnvilt på Lillehammer. Den ene 3% og den andre 2%. Fargingen tar lang tid men det meste av tiden går med til å vente så det er ikke så mye jobb.
Dette bildet er Sky Blue 3% og den mørkeste fargen. Synes den ble fin. Det er litt ujevn farge med den vil bli lysere i tuppen av ulla.
Her er den lyseste ulla jeg farget. det er litt vanskelig å få frem fargeforskjellene på bildet.
Her kommer fargeforskjellen litt bedre frem. Nå har jeg tenkt å karde disse og spinne noe i hver farge. Noe av ulla har jeg tenkt å blande på blandebrett sammen med naturfarget ull å få et mer melert garn, så får vi se hvor langt jeg kommer.
Farget også en hespe Leine Merino som jeg farget tidligere men fargen ble blass og ikke særlig bra. Mere fornøyd med denne fargen.
Til slutt har jeg startet på et par sokker i Noro sokkegarn og en rest Fabel til mønster. Mønstret er hentet fra boka Sokker hele året.