Sider

lørdag 26. desember 2015

Snøkrystallen

Marie med luen Snøkrystallen.
 Den 10. desember startet samstrikk av luen Snøkrystallen av Ingvill FrelandGarnbutikken Fortuna. Det måtte jeg jo henge meg på. Jeg bestilte garn og startet, akkurat  passe stort prosjekt før jul. Garnet jeg brukte, som er anbefalt på mønstret, er Knit Me Merino. Det er et tykt garn så det gikk fort å strikke. Mønstret er godt å følge og resultater ble bra. Jeg strikket størrelse 14 år men ettersom jeg har så lite hode ble den litt stor så jeg får strikke en til i størrelse 12 år neste gang. Endelig er Marie kommet hjem til jul så da må hun være modell. Etter som jeg strikker litt løst har jeg strikket med pinne 3,5 i stede for pinne 4.

onsdag 9. desember 2015

June`s Glow

Sukkertøysfarget garn i Polwarth og Silke




 Jeg abonnerer på fiber fra Three Waters Farm, så en gang i måneden får jeg en pakke med fiber. Det er kommet mange fine fiberpakker derfra det siste halve året. Denne sukkertøyfargede fiberen kom i sommer en gang sikkert i juni etter navnet å dømme. Denne fiberen inneholder 60% Polwarth og 40% Silke, garnet er supermykt og deilig. Det ble 432 meter av 113 gram fiber.WPI: Sport.

June`s Glow før spinning.

Da jeg fikk denne fiberen ble jeg veldig begeistret og gledet meg til å spinne den, da den kom på rokken ble jeg litt skeptisk, syntes ikke fargene ble som jeg trodde. Men etter jeg har fått tvunnet den ble jeg ganske fornøyd. Fargene ble veldig blandet, men det blir de jo når jeg tvinner totrådsgarn.

Nytt prosjekt på Ashford Joy.

Det neste prosjektet på rokken er denne fiberen også fra Three Waters Farm  i Merino og Tussah Silke. Blir spennende å se hvordag den blir. Sist jeg var på spinnetreff fikk jeg noen gode tips fra Helga (som er helt rå til å spinne) å det var så enkelt som å dra fibrene bedre fra hverandre. Det prøvde jeg når jeg kom hjem og det funka godt.



søndag 6. desember 2015

Sokken Myria.

Sokker i Arwetta classic og Opal.
Da er sokkeparet Myria fra den nye sokkeboka mi ferdig. Den er fra boka Strømper strikking hele året av Bitta Mikkelborg. Sokkene er strikket i Arwetta classic, kjøpt på Garnbutikken Fortuna og Opal som jeg har kjøpt for lenge siden og ikke husker hvor. Enkle og greie sokker å strikke, moro med mønsterstrikk på sokker det er det lenge siden jeg har drevet med.
Maggie`s Gloves.
Nytt prosjekt på pinnene nå er Maggie`s Gloves av Donna Smith. Har strikket et par tidligere i høst til Marie men nå vil jeg ha et par selv.