Sider

lørdag 26. september 2015

Garnet Spring in My Heart og litt til.

Spring in My Heart kjedetvunnet.
 I vår ble jeg medlem i Top of the Month Club fra three Waters Farm og dette var den første fiberen jeg har spunnet fra dem. Fiberen er i 40% Merino-40% superwash Merino-20% Silke. Jeg har gledet meg til å spinne den siden jeg fikk den men synes ikke garnet ble så fint. Det ble 232 meter og 113 gr. Dette er kjedetvinnet for å holde fargene klare, da blir det tretråds og litt tykt.
Spring in My Heart på spolen på Ashfordrokken min.
 
Fiber før spinning, alltid spennende å se hvordan garnet blir.

Frem med alt Askgarnet for å starte nytt votteprosjekt.
 Nå har jeg strikket så mange par sokker så nå er det på tide å strikke noen par votter. Jeg skal strikke i mønster fra boka Vottar og Vantar av Annemor Sundbø, veldig fin bok og bruker Ask fra Hillesvåg Ullvarefabrik. Det beste med hele prosjektet er jo å planlegge så da er det bare å sette i gang. Det er mye Ask i garnlagret mitt så det er bare å velge å vrake. Ettersom jeg strikker Blåveispiken i rosa var den første fargen som gikk ut.
Det ble grønn.
 Jeg havnet på grønn, jeg elsker grønn. Vottene jeg skal strikke heter Fugl Fønix og er vanlige blavotter med mønster, det er det jeg liker best å bruke. Jeg har strikket endel hansker men det går mye fortere å strikke votter.

Blåveispiken strikket ovenfra og ned.
Det store prosjektet jeg holder på med nå er Blåveispiken av Cecilie Kaurin og Linn Bryhn Jacobsen som jeg startet på i sommer. Nå har jeg delt av til ermene og prøvd den på, den passer, og skal bestemme meg om jeg skal svinge den i livet om en blomsterbord. Thale lurte på hvor langt jeg var kommet, så her er den Thale litt lengre enn sist men langt fra ferdig. Kanskje den skal få være med til Shetland hvis det er plass i kofferten.

onsdag 23. september 2015

Restesokker.

Sokker i Arwetta og Malabrigo.
Restesokker i Arwetta classic og Malabrigo sock. Strikket etter innfallsmetoden og begge sokkene samtidig slik at de blir like. Nå har jeg vel nok sokker for en stund så nå blir neste prosjekt votter. Godt å bli kvitt noen rester. Ble ikke det beste bildet men men.

onsdag 16. september 2015

Garn spunnet på håndtein.

Tynt garn spunnet på håndtein.
 Etter et år ble jeg ferdig med dette garnet. Det er spunnet på håndtein og tvunnet på rokk. Fiberen er Malabrigo nube, 100% Merinoull, håndfarget. Fiberen kjøpte jeg på Garnbutikken Fortuna på Løkken Verk. Det ble et veldig tynt garn 518 meter og 113 gram. Jeg ble ganske fornøyd med resultatet og gleder meg til å strikke noe av det. Nå har jeg startet med et nytt prosjekt på håndteinen det er en grå fiber med merino, jak og silke denne fiberen er supermyk så jeg gleder meg til den blir ferdig også selv om det kommer til å ta tid. Denne fiberen har jeg fått, men den kommer fra Spinnvilt på Lillehammer.
Malabrigo Nube i farge 865 Baya Electrica.

onsdag 9. september 2015

Høstens første ferdige hespe.

Ferdig hespe merinoull.
 Da er høstens første hespe garn ferdig. det ble et mykt og deilig merinoullgarn. Fiberen er i 100% merino fra Malabrigo. fargen heter 136 Sabidjria og er håndfarget. Fiberen er kjøpt på Garnbutikken Fortuna på Løkken Verk.
Fiber før spinning.
Det er ganske stor forskjell på fargene før fiberen er spunnet og når den er ferdig garn, det er jo noe av utfordringen med flerfarget fiber men også det som er spennende. Malabrigofiber er stort sett gode fiber men må passes på så de ikke toves sammen da blir det ganske vanskelig å få garnet jevnt.

Her ser hespen litt lysere ut enn den er.
Dette hespet ble ganske mørkt. Bildet over lyver litt på fargen, som du ser under der det vises på spolen er fargene tydeligere. Med en litt dårlig vekt veier hespen 108 gr, det er bra ettersom det var 113 gr. fiber. Det ble 143 meter og litt ujevnt. Da jeg hadde tvunnet garnet syntes jeg det var lite tvinn på det jeg vurderte litt om jeg skulle tvinne det en gang til. Helga, som jeg har blitt kjent med gjennom spinneringen på Prinsen i Oslo sier at det er bare å tvinne det en gang til. Hun har mange års erfaring med spinning så hun kan dette. Likevel var jeg usikker på dette, men jeg prøvde likevel. Det var veldig lurt etter andre tvinning ble det mye jevnere og tvinnen veldig bra.

Garnet på spolen.

onsdag 2. september 2015

Sock innovastion en super sokkebok.

Mønstring på foten.
 Da er det siste paret fra boka Sock innovation strikket ferdig. Det var en sann glede å strikke disse. Som vanlig er mønstret veldig godt. Disse sokkene strikket jeg i Arwetta classic fra Filcolana, kjøpt på Garnbutikken Fortuna på Løkken Verk. Dette garnet er helt fantastisk å strikke av, 80% superwash merino wool, 20% nylon. Garnet er akkurat passe tynt slik at sokkene går i sko og støvler uten at det blir for trangt. Det er passe tynt slik at mønstret kommer godt frem og passe tynt så det passer til pinne 2,5 som er det jeg liker best å strikke med.
Enkel legg med vrangbord.
 Disse sokkene var raske å strikke å det liker jeg, mest fordi det var vrangbord på hele leggen. Mønstret på foten gikk fort for det var noe som skjedde hele tiden. Nå må jeg kjøpe meg en ny sokkebok, må tenke litt på det, men det blir nok en ny bok  fra CookieA tenker jeg. Etter som jeg nå er ferdig med så mange par sokker i forskjellige farger har jeg nå mange rester som skal brukes opp, Starter med et par i lilla, Arwetta classic og Malabrigo Sock, så får vi se hvor mange restesokker jeg orker å strikke da.
Nytt prosjekt med lilla restegarn.