Sider

søndag 28. juni 2015

Garnglede.

I går tok jeg meg en tur til byen sammen med Marie, hun er veldig tålmodig og venter og venter til jeg har sett, tafset på og kjøpt det garnet jeg vil ha. I går var jeg på Grünerløkka i Oslo. Der var vi innom Grünerløkka Garn som jeg tror er ganske nyåpnet. Der har de garn fra Du Store Alpakka og BC garn. Fikk kjøpt noen nøster med Silkbloom Fino fra BC garn, 45% mulberry silk og 55% supersoft merino wool. Veldig mykt og deilig. Deretter var vi innom Pickles og fikk kjøpt Merino wool og Pure wool. Så fint garn og ingen plan for hva jeg skal strikke med det. Pickles er bare en deilig butikk å komme inn i litt som et garnparadis...... Kom hjem med flere nøseter som måtte "stashes" på Ravelry, godt å få fyldt opp litt.

lørdag 27. juni 2015

En veldig blå jakke

Blå jakke i alpakka.
 Denne jakken har jeg strikket på strikkemaskin i Tynn Alpakka fra Du Store Alpakka. Garnet har jeg bestilt og får på koner. Når jeg strikker på strikkemaskin er det mye enklere så slipper jeg å nøste opp alt garnet. Jeg har strikket masse på maskin i dette garnet og kjenner det godt. Mønstret har jeg laget selv, jeg har ikke strikket akkurat denne modellen før men flere som ligner. På strikkemaskin er den største jobben å lage mønster og å få det til å stemme med virkligheten. på jobben har vi et designprogram som heter Designaknitt som er ganske bra men ikke topp. Det gjør mønsterutforming enklere men vi må gjerne strikke 2-3 modeller før det blir helt bra. På denne jekken har jeg heklet stolper med knappehull og kant rundt halsen. Jeg har montert med en linker (Hague) som gjør sammensyingen mye enklere. Jeg synes alpakkagarn kan sige litt men når det er strikket på maskin holder det fasongen veldig bra.
Bruker fremdeles den litt uvillige modellen.

Blå jakke i alpakka.
1 kg alpakka på kone.

torsdag 25. juni 2015

Whippoorwill



Whippoorwill sjal i Pickles merino tweed og Tussah tweed fra BC-garn.



En litt motvillig modell.
Whippoorwill by Carina Spencer er et sjal som jeg har strikket i Pickles merino tweed som jeg har kjøpt på Pickles butikken i Oslo og en liten rest av Tussah Tweed fra BC-garn kjøpt på Garnbutikken Fortuna på Løkken Verk. I utgangspungtet tenkte jeg å ha sjalet ensfarget. Da jeg hadde strikket et stykke fant jeg ut at jeg ikke fikk nok garn så da fikk det noen rosa silkestriper. Da sjalet var ferdig strikket var jeg ikke helt overbevist om at dette var et vellykket prosjekt, men etter vask og litt damp ble det et riktig søtt sjal. Jeg har ikke strikket med Pickles garn før men det var et veldig godt garn å strikke med. Dette prosjektet er det jeg kaller et veskeprosjekt. Sjalet jeg strikket er ikke så stort og passer perfekt til å ha i veske. På mønstret er det valg mellom flere størrelser og det kunne vel ha vært fint med en størrelse større. Men det får bli neste gang.

tirsdag 23. juni 2015

Jakke og bleietruse til Iver er ferdig

Da ble jakken og bleietrusen til Iver ferdig. Settet var enkelt å strikke og det ble fort ferdig. Resultatet ble ganske bra men jeg synes den ble litt vid i halsen. Garnet var greit nok å strikke av til bomullsgarn å være men det delte seg litt. Ettersom det ikke var ull i dette settet fikk det knapper med sauer på. Da er det bare å levere det til Silje og håpe Iver kommer 8. juli som planen er.

mandag 22. juni 2015

Nytt prosjekt



Lue i Indiecita og Tilia.


Det er viktig å ha flere prosjekter på gang synes jeg. Stort sett er jeg ganske disiplinert så jeg får det meste ferdig. Knapper kan være en utfordring, de må jo kjøpes etter jeg har laget knapphull, da er lufta gått litt ut av meg. Men det blir, og da blir jeg gjerne ferdig med flere på en gang, for da har jeg samla opp og kjøper knapper til flere prosjeker på en gang.

Jeg har gjerne et stort prosjekt på gang, noe som skal vare en stund, så må jeg ha noe smått som jeg blir ganske fort ferdig med, elsker å bli ferdig. Jeg er faktisk ganske glad i å feste tråder. Jeg må ha et prosjekt til å ha i veska et såkaldt "veskeprosjekt". Jeg har stort sett et prosjekt på strikkemaskina, her går montering litt treigt selv om jeg for tiden har en linker til å sy sammen strikketøy med. Så må jeg ha to spinneprosjekt på gang, et på rokken og et på håndtein. Det blir jo endel men noe skal en jo holde på med.

 Nå har jeg blitt ferdig med litt så da har jeg startet to nye prosjekter. En lue i Indiecita og Tilia som er kjøpt på Garnbutikken Fortuna på Løkken Verk. Mønster fra Filcolana fra Danmark. Lue strikker jeg i dobbelt garn Indiecita er 100% alpakka og Tilia er 70% kid moher og 30% silke. Det siste veskeprosjektet mitt er også nesten ferdig så jeg starter på et nytt der også, det er et  Leaf Press Shawl by Judy Marples. Det skal jeg prøve å strikke i Pakucho bomull som er økologisk og fair trade og Silke-Tweed, 52% silke og 48% lammeull fra Garnstudio. Pakucho bomullen er kjøpt på Nøstet Mitt på Lamberseter i Oslo mens Silke-Tweeden er så gammel at jeg ikke husker hvor den er kjøpt. Tror ikke den produseres lenger.
Sjal i Pakucho bomull og Silke-Tweed.

søndag 14. juni 2015

En lilla drøm



Jeg har masse spælsauull som en venninne og jeg bestilte sammen. Det er vel et par år siden nå å vi viste vel ikke helt hvor mye vi bestilte den gangen. Men ulla kom så det var bare å sette i gang. Det er råull, altså ull som kommer rett fra sauen, uvasket og full av lanolin. Må vel si at Olav var litt skeptisk da jeg gikk igang med vasking på kjøkkenet. Jeg rekna med at det kom til å lukte våt sau over hele huset men det må man jo klare å holde ut en liten stund. Men der tok jeg feil, dette ble ikke ille i hele tatt. Så vaskingen av ullen gikk helt fint. Jeg har pakka den vaska ulla i pakker på ca. 200 gr slik at den er enkel og ta igjen. Ettersom jeg ikke har så mye plass oppbevarer jeg ikke ulla helt etter oppskriften. Fikk et tips om at det er lurt å fryse ulla så fettet ikke harskner men det har jeg heller ikke plass til. Så jeg oppbevarer den i poser i en kurv.
Denne ulla har jeg kjelefarget med farge fra Ashford kjøpt på Spinnvilt, kardet på håndkarder og spunnet på Ashford Joy. Dette er det første garnet jeg har spunnet på den nye rokken og jeg synes det gikk greit, litt oppstartproblemer men etter det gikk det som en drøm. Det er mye større sneller på den nye rokken så jeg får større hesper. Det er en fordel. Nå må jeg bare finne et strikkeprosjekt for det nye garnet, inntil da får det ligge på modning.

tirsdag 9. juni 2015

Lindsaysokker




Nå er Lindsaysokkene av Cookie A i Zauberballgarn ferdige. Men de ble litt forskjellig fra oppskriften fordi jeg strikket tå fellingen på en annen måte enn den som sto i oppskriften. Det var fordi jeg ikke helt forsto hvordan den skulle felles. Jeg prøvde flere ganger etter beste evne med det ble ikke riktig. Jeg liker ikke å streve så da gjorde jeg det på en annen måte, den måten jeg kan. Jeg liker sokkene de ble tynne og fine og garnet har fine fargeskifter. Garnet er drøyt og det ble litt til overs. Så får tiden vise om det er et holdbart garn.

søndag 7. juni 2015

Rokkene mine

Jeg er ganske glad i å kjøpe utstyr. Da jeg startet med spinning hadde jeg en gammel rokk som hadde tilhørt min samboers bestemor. Den var grei nok men den skrangla litt og hadde veldig få sneller/spoler. Ettersom den er gammel hadde vi ikke lyst til å reparere den slik at det ble synlig. Jeg var derfor på utkikk etter en ny rokk. En venninde av meg ville selge sin, en rokk laget av Lindbergsengen på Skarnes, så jeg prøvde den og den faldt i smak så da kjøpte jeg den. Den har blitt flittg brukt. Utpå høsten i 2014 så jeg det skulle bli spinnetreff i Oslo også, det ville jeg bli med på. Men rokke min er alt for stor og upraktisk å ha med på buss og bane. Jeg tenkte først å bare ha med håndtein, men det er jo litt kjedelig å ikke ha rokk med. Så da bestemte jeg meg for å kjøpe en reiserokk. Jeg kjøpte da en Ashford Joy, liten og nett med sekk. Den er jeg veldig fornød med selv om jeg krangla litt med den til å begynne med. Så da har jeg tre rokker, en gamle står bare til pynt og rokken fra Skarnes skal på utlån i sommer så den får muligens et nytt hjem snart.


Ingeborg sin gamle rokk.


Rokken fra Skarnes.

Min nye Ashford Joy.

lørdag 6. juni 2015

Jakke og bleiebukse til Iver

Jeg fortsetter litt med babyklær ettersom lille Iver skal komme i starten av juli. En god tid å komme til verden på, eller? Marie har bursdag først på juli og alle er på ferie så hun får aldri feiret dagen sin. Da hun var liten ble dagen stort sett feiret på tur til Trøndelag eller på flyet til et varmt land.Som Marie sier "Det er ingen som kommer i bursdagen din da". Men han kommer da uansett. Så da jeg spurte Silje hva jeg skulle lage, ønsket hun seg dette settet. Mønstret er fra SandnesGarn sitt hefte Søte små i bomull nr. 1507 og garnet er Mandarin Petit også fra SandnesGarn. Mandarin Petit er et ganske tynt bomullsgarn 180 m=50 gr. 27m/10cm. Jeg burde kjøpt økologisk bomull men det gjorde jeg ikke, det skal jeg tenke på neste gang. Ettersom jeg strikker litt løst har jeg gått ned en pinnestørrelse også her. Garn og mønster har jeg kjøpt på Nøstet Mitt på Tveita.

onsdag 3. juni 2015

Nordlysspinning.

Jeg forelsker meg stadig i fiber jeg finner. Fiber fra Vivid Yarn Studio er så fine at jeg bare må ha en til og en til og en til. Jeg kjøpte denne fiberen i påska, på Garnbutikken Fortuna på Løkken Verk, den har fått modne litt. Men nå var jeg klar for den og garnet ble ganske bra. Det er en fiber med 75% Superwash Merino, 20% Nylon og 5% Stellina, det er godt å spinne men ettersom jeg hadde lyst til å tvinne tretråds garn denne gangen ble ikke fargeskillene klare men alt tilfeldig tvinna sammen. Med disse fargene gikk det greit. Jeg fikk 211 meter garn som nå ligger i hylla til modning.

tirsdag 2. juni 2015

Sokkestrikking

Sokkestrikk er en av mine favoritter. Det går fort, enkelt å ta med i veska og alle liker å gå med sokker. Jeg har masse sokkegarn, både kjøpt og spunnet. Jeg liker å handle sokkegarn, jeg vet alltid hvor mye jeg trenger, det koster stort sett ikke så mye og det er godt å ha mange par på lager. Denne gangen har jeg valgt mønstret Lindsay fra boka Sock innovation av Cookie A. Cookie A har fine mønster som er gode og følge. (Selv om jeg ikke liker helen på disse sokkene så godt.) De er varierte og ikke for enkle og strikkes med ganske tynt garn og tynne pinner. Har snart strikket alle i denne boka så det er vel på tide å kjøpe en ny. Garnet jeg bruker denne gangen er Zauberball 75% ull superwash og 25% polyamid. Det er et Tysk garn som jeg kjøpte i Boston, USA for et par år siden. Godt å strikke med, ikke så godt å rekke opp.

Fiberfarging

Å farge fiber til spinnig er morro. Jeg har kjelefarget noe både fiber og garn. Nå har jeg prøvd å male fiber. Dette for å få flere farger i en fiber og for å ha litt kontroll. Dette er første gangen jeg prøver og det ga mersmak, veldig morro. Jeg så endel filmer på Youtub før jeg gikk igang, det er mange måter å gjøre det på så jeg leita etter noe som passa meg. Det fant jeg. Fiberen jeg bruker her er Polwarth tops og fargen er Ashford wool dyes som begge er kjøpt på Spinnvilt.
Først la jeg fiberen i vann noen timer. Jeg laget meg et egnet arbeidssted, ettersom det var så godt vær var det på verandaen denne gangen. Blandet farger og fant frem alt jeg skulle bruke. Deretter presset jeg ut så mye vann som mulig, la den utover på flere lag plastikk og gikk igang med å påføre farge. Da fargen var på plass pakket jeg fiberen inn i klingplasten og putta den i en kjele med vann. Varmet vannet opp til like under kokepunktet og lot den ligge i ca 40 min. Så fikk den ligge og avkjøles til den kunne håndteres uten at jeg brente meg. Pakket den opp, skylte den og hang den til tørk.


Når fiberen har ligget minimum en time i vann legger jeg den utover på flere lag plast.


For å få fargen gjevnt utover bruker jeg spruteflasker.


Fiberen er pakket inn i klinplast og ligger i vannbad.


Ferdig farget og klar til spinning.